Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

diumenge, 25 d’agost del 2013

SETEMBRE 2013: Marxem a Kenya!

He mirado a los leones a los ojos y he dormido bajo la Cruz del Sur, y he visto incendiarse la hierba en las grandes praderas, que se cubren de fina hierba verde tras las lluvias, he sido amiga de somalíes, kikuyus y masais, he volado sobre las colinas de Ngong… nunca estaré a África lo suficientemente agradecida por lo mucho que me ha dado”. (Karen Blixen)

Així comença la novel.la autobiogràfica de Memòries d'Àfrica, de l'escriptora danesa Karen Blixen, que va escriure amb el pseudònim de Isak Dinesen, publicada l'any 1937, i que posteriorment va ser portada a la gran pantalla, convertint-se en una de les pel.lícules més mítiques del cinema.


Tot i que la nostre llista de futurs destins és molt llarga, pel moment no ens havíem plantejat fer un safari per Àfrica, perquè anar de safari a Àfrica és un destí car, molt car! Tot i ser un país on l'índex de pobresa és molt alt, el tipus de turisme que hi ha, des dels seus inicis, sempre ha sigut turisme d'alt nivell. A finals del segle XIX, els primers viatgers van començar a anar a Àfrica en busca d'aventures, d'animals exòtics, i la possibilitat d'accedir a terres remotes, on les seves gents no havien estat mai en contacte amb l'home blanc. Aquests primers viatgers feien bàsicament viatges de caça furtiva, permesa en aquells temps en el territori, amb guies natius privats, i un gran desplegament d'infraestructures, ja que els hotels en aquella època eren inexistents.

Aquests van ser els precedents del turisme de safari, que amb el temps ha anat evolucionant, però no ha deixat de ser un turisme de "luxe". Això es deu a que l'accés als parcs naturals en l'actualitat no és lliure, i l'entrada a aquestes reserves, per ser un lloc privilegiat, es paga cara. A això se li suma que els allotjaments en aquests indrets no són abundants, l'accés no és fàcil, per tant, oferir determinades comoditats enmig de la sabana es fa pagar, a part de la necessitat de guies i cotxes privats per a poder-hi accedir.

Tots aquests motius feien que Àfrica ens semblés, pel moment, un destí inaccessible, i que no entrava dins els nostres plans a curt termini. Però alguna cosa va canviar quan vam viatjar a les selves de Borneo, en el nostre Viatge a Indonesia, l'estiu de 2012. Simplement ens va fascinar, estar en contacte directe amb la natura en estat pur, salvatge...

Aquella va ser la millor experiència del nostre viatge a Indonesia, i aquest va ser el detonant, alguna coseta ja se'ns havia quedat dins, les ganes de tornar a viure la natura en directe, i aquí va començar també, tot i que en aquell moment no ho sabíem, el nostre viatge a Kenya.

Una vegada la idea se't posa dins el cap, és difícil parar-la. Després d'aquesta primera idea fugaç i feliç, van venir mesos de buscar informació, descobrir què hi havia per veure en el país, traçar una primera idea de ruta amb el que ens agradaria veure, mirar preus de vols, i el més important, demanar preus de safaris a diferents agències locals. I vet aquí, que una idea que ens semblava impossible, sobre el paper i amb quatre números a la mà, es va convertir en una realitat.

Marxem a Kenya!


No ens enganyem, Àfrica continua sent un destí car, per molt que haguem mirat moltes possibilitats, itineraris, i haguem demanat preu a moltes agències, el resultat final és un viatge car (per a les nostres butxaques si més no)! És un destí difícil de fer per lliure (tot i que no impossible), i el preu dels hotels caríssims, les entrades a les reserves caríssimes, i l'afegit del preu de l'agència caríssim, doncs fan elevar ràpidament el pressupost. Però de totes maneres, si es busca, s'indaga, i es contrasten diverses agències, i es modifiquen algunes visites i hotels, pot arribar a ser un destí assequible, o almenys amb un preu no tant desorbitat com pinten a moltes agències majoristes.

Així doncs, amb els bitllets agafats, el dia 12 de Setembre de 2013 comencem nova aventura per un nou continent, Àfrica. Amb moltes ganes, marxem de viatge a KENYA!


Marta i Jordi, a punt d'anar a FER LES MALETES!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...