Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dissabte, 3 de desembre del 2011

NORMANDIA I BRETANYA

Hi ha molts llocs al món que van marcar la història del nostre planeta, i molt segurament la nostre. Normandia és un d'aquests llocs. El 6 de Juliol de 1944 van desembarcar a les seves platges poc més de 100.000 soldats de les forces aliades, que després de dies de combats, van aconseguir trencar la defensa alemanya, i d'aquesta manera permetre un punt d'entrada de tropes aliades, provisions i maquinària bèlica cap al cor d'Europa. Aquesta operació es considera el punt d'inflecció que va permetre el final de la segona guerra mundial i del tercer Reich.

Aquestes platges són un dels molts llocs increibles que amaguen les terres normandes, així com les costes d'escarpats penya-segats i els seus petits poblets.

La nostre nova escapada ens portarà per aquestes terres, a conèixer una mica de més a prop els seus racons, i els llocs que van permetre donar un tomb a una història que, encara que ho sembli, no ens queda tan llunyana. Visitarem les platges que els aliats van anomenar en clau Utah, Omaha, Gold, Juno i Sword, on encara es conserva part del port artificial que i van construir els aliats, així com les fortificacions alemanyes, els cementiris tant aliats com alemanys, i els museus que deixen constància del terror que fa anys es va viure en aquestes terres.

Després d'haver passejat per la història, aprofitarem per admirar-ne els paissatges de la costa, i els seus bonics poblets, Bayeux, Caen.... I finalment, arribarem a l'esperat Mont Saint Michel, un lloc que en Jordi espera veure des de fa molt de temps, i que d'aquí a pocs dies, per fi, podrà veure amb els seus pròpis ulls. Per acabar l'escapada, i si ens dona temps amb la semaneta que estarem en ruta, ens endinsarem en terres bretones, en els seus boscos, els seus poblets, i la seva calma...


Així doncs, en el moment que es publiqui aquesta entrada en el nostre blog, ja serem camí de Normandia. Aquesta vegada peró, el nostre viatge serà una mica diferent, ja que el nostre mitjà de transport serà nou per a tots dos, i és que aquesta vegada marxem amb autocaravana! Una forma diferent de viatjar, més al nostre aire, com els cargolets, amb la casa a sobre, poguent adaptar la ruta al que ens sembli millor en tot moment, viatjar completament lliures...

Serà una petita escapada a un lloc proper, però a un temps ja una mica llunyà... La Marta ja porta temps preparant-ho i fent-se'n a la idea, però en Jordi, en el moment d'aquesta publicació, ara que ja estem en camí, tot just fa uns minuts que sap que anem de viatge, i on anem, al lloc que tantes vegades ha esperat veure...

Sorpresa! i Moltes felicitats!

Bon dia a tots, en aquest moment, des de la nostre autocaravana, ja de camí a Normandia... Fins aviat!

2 comentaris:

  1. Moltes Felicitats Jordi! Apa quina sorpresa. El que hauriem donat tots per poder veure't la cara. Ara ja no podràs donar més la llauna amb el Mont Saint Michel, esperem que compleixi les espectatives. Que tingueu molt bon viatge, i si pot ser que no us plogui gaire. Molts petons a tots dos.

    ResponElimina
  2. Hola mami! Aquesta vegada no hem pogut contestar-te des d'allà com quan estavem a Perú, les comunicacions estaven una mica més dificils a terres normandes! Però ja saps que va anar molt be! No pateixis que ja escriurem els diaris de cada dia i penjarem fotos! Molts petons!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...