Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dilluns, 6 de juny del 2016

FILIPINES: Conclusions

És una llàstima que el nostre pas per Filipines hagi estat tan curt! Dotze dies no donen per gaire, però sí per fer-se a la idea de totes les coses extraordinàries que té aquest país. És un país poc conegut com a destí vacacional, i considerat massa sovint com a un destí de pobresa i sense res massa interessant per veure... gran error! Però en el fons això és bo pels que l'hem pogut gaudir tranquilament i sense massificacions!!

Filipines és un paradís tranquil, de paissatges de pel·lícula, i per gaudir sense presses. També és cert que les distàncies entre els principals destins turístics són grans, i el fet de que hi hagi tantes illes, fa que les úniques maneres de moure's siguin avions i ferrys. Al no estar molt explotat turísticament fa que les infraestructures siguin les de la xarxa de transport local, potser poc preparades a les necessitats dels turistes acostumats a una gran oferta d'horaris i opcions. Tot això fa que moure's per Filipines requereixi temps i paciència, i que per a qualsevol trasllat entre illes hagis de dedicar-hi pràcticament un dia sencer.


Però sobretot Filipines és un lloc per deixar-se enamorar sense presses, per gaudir dels seus paissatges, per perdre's entre les seves palmeres. Aquest ritme és algo que a nosaltres els primers dies ens va costar una mica, ja que estem acostumats a un ritme de viatge alt, de matinar i veure moltíssimes coses en un sol dia. Això d'estar un dia sencer estirats en una platja, se'ns va fer extrany al principi, però un s'hi acostuma ràpid!!


Així doncs, aquí va una mica de resum de les coses que ens han agradat més i menys del nostre pas per terres filipines:

Què ens ha agradat?¿

* La preciosa i tranquil·la illa de Siquijor.
* L'hotel Coco Grove, un lloc preciós al mig del paradís.
* Poder nedar amb taurons balena! Una experiència única i molt xula!
* La nostre primer bateig de submarinisme a El Nido, en un fons marí preciós. Ens va encantar!
* Les barbacoas de peix sobre la sorra de la platja, espectaculars i boníssimes, com les trobem a faltar!
* La platja de Las Cabanas i Nacpan Beach a El Nido, un paradís de palmeres i aigua turquesa, sense gaire gent.
* Poder llogar motos per recorrer les illes, és la millor manera de veure-les amb calma i al nostre aire.
* La pizzeria Altrove de El Nido, boníssima! De les millors pizzes que hem menjat mai!

Ptse - ptse....

* Les Chocolate Hills de Bohol, són curioses, però res gaire impressionant.
* Veure els Tarsiers, són uns bitxitos que fan gràcia, i recomanem anar-hi perquè no es poden veure enlloc més, però no ens ha semblat una visita gaire interessant.
* La platja d'Alona Beach, l'ambient està bé, però massa turístic i la platja tampoc és gaire maca.

Què NO ens ha agradat?¿

* La massificació i el circ en el que han convertit l'avistament dels Whale Sharks a Oslob.
* La massificació dels tours de El Nido, que fan que es perdi molt l'encant dels paissatges preciosos.
* Haver d'estar 12 hores en el centre comercial Asian Mall, millor si podeu evitar-ho buscant una millor convinació de vols!
* Que les distàncies siguin tan grans i les infraestructures poques, de manera que per fer qualsevol trasllat perdis tot un dia.

Recomanacions per a futurs viatgers:

* Recordeu agafar el carnet de conduir, si no us voleu trobar com nosaltres i que no us deixin llogar una moto per no tenir-lo.
* És molt aconsellable si es vol arribar fins a El Nido des de Cebú o Manila, agafar l'avió que va directe i no haver d'anar a Puerto Princesa i després fer 7 hores en forgoneta. Però els bitllets d'aquests avions s'acaben ràpid, així que reserveu-los amb antel·lació!
* Si voleu anar a nedar amb els Butandings a Oslob, millor que hi aneu com més aviat millor, ja que sempre hi ha molta gent i és possible que hagueu d'esperar una bona estona. Nosaltres hi vam anar a les 6,30 del matí i ja estava a tope. També intentar evitar els caps de setmana (cosa que no vam fer nosaltres), ja que la gent local sol anar-hi aquests dies!
* Intentar no tenir una escala de gaires hores a Manila, però si no ho podeu evitar, l'Asian Mall és una bona opció per passar el dia, és molt gran, amb botigues, bars, restaurants, cinemes...
* Si teniu dies per estar a El Nido, dedicar un dia a arribar a la platja de Nacpan Beach, queda allunyada, i s'ha de llogar una moto, però és preciosa i molt tranquila. El poblet de pescadors que hi ha al ostat també és molt xulu!
* Última recomenació: Disfruteu amb calma i sense pressa.


Trobarem a faltar aquest paradís, les palmeres, les tortugues, aquesta calma, els somriures, i la vida tranquil·la d'un lloc idílic entre aigües turquesa, on encara no ha arribat el turisme de masses i que es conserva molt autèntic.

Realment Filipines és un lloc fantàstic per descobrir amb calma. A nosaltres dues setmanes se'ns han quedat molt curtes, ens han faltat molts llocs per veure, i ens queden moltíssimes ganes de tornar-hi i seguir descobrint els seus racons i les seves platges.

Ha sigut un inici d'any molt diferent, inesperat, i perfecte, dels que recordarem sempre! Filipines, no sabem quan, però tornarem!

Marta i Jordi, amb ganes de més Filipines!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...