Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dilluns, 16 d’abril del 2018

Llogar un tuk tuk a Sri Lanka, perquè?

Que perquè llogar un tuk tuk a Sri Lanka?? Doncs senzillament perquè és una experiència única i increible, que farà del vostre viatge una aventura única i diferent!

Bé, i ara un cop donada la resposta ràpida i visceral, anem a analitzar una mica per què val tant la pena llogar un tuk tuk per viatjar per Sri Lanka, i perquè nosaltres ho recomanem sense cap mena de dubte.


AVANTATGES:

Anem a analitzar quines són les avantatges de viatjar amb un tuk tuk propi:

- INDEPENDÈNCIA:

Si sou dels que ja heu viatjat per Àsia alguna vegada, deveu saber que aquí es regateja per absolutament tot, i si bé és cert que a Sri Lanka no són tan agresius com altres paisos a l'hora de negociar, és una pràctica que acaba esgotant, almenys a nosaltres.

El problema és que no es tracte d'una negociació puntual, ja que si vols viatjar per lliure necessitaràs moure't i desplaçar-te per absolutament qualsevol cosa que vulguis fer, hi hauras d'estar negociant i regatejant diverses vegades al dia.

Per altre banda, també hi ha el tema que molts conductors de tuk tuk, un cop contractat el servei, després volen encolomar-te la visita a alguna botiga d'un amic o familiar, portar-te a algun restaurant del que tenen comisió, i has d'estar constantment en guàrdia, ja que es posen molt pesats amb aquest tema. 

Viatjant amb el teu pròpi tuk tuk elimines totes aquestes situacions pesades i molestes!


- FLEXIBILITAT:

Aquesta és una de les principals avantatges, no hi ha horaris, pots anar al teu ritme en tot moment, no hi ha hora de marxar ni hora de tornar, pots estar-te tanta estona com vulguis als llocs, visitar-los amb calma, anar i venir tantes vegades com vulguis... i no estar pendent de la hora que has quedat amb el paio del tuk tuk, o d'horaris de tren o autobús.

- EVITAR ELS LLOCS MÉS TURÍSTICS:

Sri Lanka és un país amb un turisme creixent, fa uns quants anys ni se'n sentia parlar ni ningú ho sabia situar en un mapa, i ara són molts els que el visiten com a destí exòtic. Per aquest motiu molts llocs tranquils i poc freqüentats, s'estan convertint poc a poc en massificacions de turistes i estan perdent la seva autenticitat.


En aquests casos poder disfrutar del teu pròpi tuk tuk pot anar molt bé per evitar aquestes aglomeracions, i buscar llocs més autèntics on tenir més contacte amb la població local, i altres maneres de visitar les principals atraccions del país, estar-t'hi tanta estona com vulguis, arribar a la hora que vulguis... això és un gran luxe!

- AVENTURA:

Evidentment el fer de llogar el teu pròpi tuk tuk comporta una part d'aventura i d'incertesa, que fan que l'atractiu del viatge es multipliqui. Pel moment són pocs els estrengers que s'atreveixen a llogar i conduir el seu pròpi tuk tuk, nosaltres només ens vam creuar amb un tuk tuk conduit per guiris en tot el viatge, i molts altres guiris que vam trobar flipaven al veure'ns amb el tuk tuk, i ens preguntaven on l'haviem llogat, quan ens havia costat... i ens deien que no sabien que es pogués fer. A part els locals els fa molta gràcia veure guiris conduint tuk tuks, i ja no t'explico si és una noia la que condueix, flipen!


- OPORTUNITAT ÚNICA:

Poder llogar el teu pròpi tuk tuk en un país asiàtic no és algo que es pugui fer a tots els paisos, així que si visites Sri Lanka, és una oportunitat que creiem que de cap manera t'has de deixar perdre! És cert que mai tot són flors i violes, hi ha moments estressants, el tràfic és una bogeria, potser et pararà la poli... però la sensació i el record que et quedarà seran per a sempre més únics!


INCONVENIENTS:

Ara explicarem els contres, que també hi són, tot i que no contrarresten els avantatges:

- CRAZY TRAFFIC:

Aquest és el principal problema de llogar el teu pròpi tuk tuk, no hi ha lleis a la hora de conduir, i el tràfic és una bogeria (com a tots els paisos asiàtics). De totes maneres això pràcticament només passa a les grans capitals, com Kandy i Colombo, la resta del país sol ser tranquila. Sempre s'ha de tenir present que aquí la norma és que el més gran és el que passa primer, així que si vas amb tuk tuk, com que sempre seràs el petit, sempre et tocarà apartar-te!

De totes maneres les carreteres del país estan en molt bon estat (sorprenentment!), per tant el tema de la conducció no és un problema greu. El millor és anar conduint sempre per la cuneta, el més a l'esquerra possible (pequè aquí condueixen per l'altre costat!), i deixar passar als que et pitin per darrera, i a les grans ciutats doncs creuar els dits i paciència, perquè és una jungle!

- POLICIES:

Sri Lanka està plegada de policies i radars mòbils a les carreteres, així que no és una tonteria anar a la velocitat que toca. El límit de velocitat per tuk tuks és de 40km/h!! Si si, com ho llegiu, 40 km/h! I la veritat és que aquests trastos tampoc poden córrer gaire més.


I no és una tonteria, a nosaltres el primer dia ens va parar la policia per anar a 47km/h, i ens volien multar, però posant cara d'angelets, de guiris inocents, i fent veure que no ho sabiem i ens sabia molt greu, finalment ens van deixar passar sense multa. Això sí, prèvi revisió del carnet de conduir tuk tuk, en el nostre cas sort que l'haviem tramitat perquè sinó multa assegurada, i no són barates les multes per no tenir el carnet, ronden els 200€!

- LENTITUD:

Com tothom es pot imaginar, aquesta és una manera de viatjar lenta, tot i que això depèn com pot ser més una avantatge que un inconvenient, tot depen del temps de què es disposi. Com hem dit, aquests trastos no corren gaire, i a part el límit de velocitat de 40 km/h no ajuden.

És un país relativament petit, i que per tant es pot recórrer amb calma, però s'ha de tenir en compte que per exemple per a fer uns 100 km, es pot tardar unes 2,5 o 3 hores. Si es disposa de molt pocs dies per a recórrer tot el país, potser no seria la millor opció.



I poc més que això. Nosaltres no li trobem gaires contres a aquesta maravellosa experiència de viatjar al teu aire per Sri Lanka amb el teu pròpi tuk tuk.

És cert que inicialment costa un pèl trobar-li el "tranquillo", i que això de conduir per l'altre costat i que les normes de tràfic no serveixin per a absolutament res i només prevalgui la llei del més gros i del que té la botzina més potent.


En un altre post explicarem com es pot llogar el teu pròpi tuk tuk, preus, què tenir en compte i alguns consellets que a nosaltres ens haguéssin anat bé!

Però per sobre de tot, la idea a transmetre és que si viatges a Sri Lanka no et perdis la maravellosa oportunitat de llogar el TEU PROPI TUK TUK!!!


Marta i Jordi, en el tuk tuk tour 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...