Preparar la maleta és potser un dels moments més màgics del pròpi viatge... A part de la roba, el respall de dents i el banyador, les maletes sempre van plenes d'il·lusions, somnis, nervis, dubtes, grans espectatives... de moltíssimes sensacions que ens provoca el fet de poder descobrir una nova part d'aquest bonic planeta. Viatjar és un plaer que molts comparteixen, però que tots vivim de manera diferent... i mentrestant, sempre esperem que arribi de nou el moment de "Fer les maletes..."

dimecres, 6 d’abril del 2016

Dia 5: Cascades i platges de SIQUIJOR

Dia 1 de gener de 2016!! Bon any a tothoooom! I nosaltres el primer dia d'aquest nou any, ens llevem al paradís, a la petita illa de Siquijor, a Filipines!!

La idea pel dia d'avui és llogar una moto, i recorrer l'illa al nostre aire, anant a veure les cascades, i alguna platgeta més allunyada. Però el primer és el primer, i toca un bon esmorzar com cal! Al restaurant de la platja o al de la piscina?? Avui, piscina!


Ahir quan vam anar a dinar al restaurant fora de l'hotel, vam veure una botiga on venien una "mica de tot", i que a sobre també llogaven motos, per 6€ al dia! Així que amb la panxa plena, cap allà que anem! Preguntem pel lloger, ens diuen que sí, i que els hem d'ensenyar la llicència de conduir i ja ens podrem emportar la moto... Què?¿ Llicència?¿ Sí que en tenim, però la tenim a casa!! Així doncs, no hi ha moto!! I d'aquí no treiem a la dona, si no hi ha llicència, no ens lloga la moto, perquè si ens para la policia i anem sense la llicència, els hi poden buscar les pessigolles per haver-nos-la llogat, i a nosaltres una bona multa!

Agafem una bona emprenyada, però decidim fer un segon intent a la recepció de l'hotel, però el resultat és el mateix, si no hi ha llicència, no hi ha moto! Agggrrhhh...!! Així que no ens queda més remei que resignació!

NOTA: Si aneu a Filipines i teniu pensat llogar motos, porteu la llicència de conduir, per no tenir problemes! A Bohol ens va colar sense, però a Siquijor no hi ha hagut tanta sort!

De manera que la única solució que ens queda, és llogar un tricicle per anar a fer el tour que teniem pensat fer en moto... estarem una mica més limitats, i no podrem anar al nostre aire i veure tot el que voldriem, però què hi farem! Parem un tricicle a la carretera davant l'hotel, i acordem pagar 15€ per tot el matí de tour visitant diversos llocs. Ens ha sortit més car, però que hi farem, no tenim més opcions....

La primera parada és Balete Tree, un arbre enorme, que es calcula que té més de 400 anys, i sobre el que els habitants de Siquijor han creat nombroses llegendes i atribueixen poders sobrenaturals.


Als peus de l'arbre hi ha un petit estany ple de peixos d'aquests que es mengen la pell morta dels peus. Probem de posar-hi els peus, però la senseció és mooolt extranya! En Jordi encara hi aguanta una estona, però jo no!! A part els peixos tenen una mida considerable, i de tant en tant foten alguna queixelada!!!

I tornem cap al tricile, rumb a la pròxima parada, l'esgésia catòlica de San Isidro, a la població de Lazi.


L'església de San Isidro és una antiga església barroca, construida l'any 1884. Davant seu es va construir el convent l'any 1887, que també es pot visitar, però avui estava tancat. Sorprenen les diferències que trobem amb les nostres esglésies. Aquesta està construida exclusivament de pedra i fústa, i és molt més austera en comparació amb les nostres, que estan molt recarregades.


L'església en sí no és que sigui molt espectacular, però és curiós trobar una església catòlica enmig d'aquest paissatge tropical, a Àsia, i petanyent a l'època de la colonització espanyola.

I ara sí, posem rumb a les Cambugahay Falls, que estan situades 2 km al nord de Lazi, desviant-nos de la carretera principal que dona la volta a l'illa de Siquijor. Per accedir-hi no s'ha de pagar entrada, però si que s'ha de pagar per aparcar el tricicle (20 pesos).

Després hem de baixar per unes empinades escales, fins arribar al riu on ja s'endevina una aigua d'un color turquesa espectacular!


I amb aquesta aigua tan blava i fresqueta, ens ha faltat temps per treure la roba, i cap a l'aigua falta gent!!!


El lloc és preciós, i a aquesta hora enganxem que hi ha molt poca gent, així que podem passar-hi una bona estona nedant i refrescant-nos. Les cascades en sí potser no són res impressionant, però l'entorn és molt bonic, i el fet de poder banyar-s'hi fa que valgui molt la pena arribar fins aquí.

I aquí acaben les visites que teníem pensades fer pel al centre de l'illa, així que tornem al tricicle i desfem camí altre cop cap al nord per la carretera que voreja l'illa. Li demanem al nostre conductor que ens porti a Palinton Beach, que hem llegit que és una de les millors platges de l'illa amb sorra blanquíssima i aigua transparent.

Aquesta platja queda al nord, i apartada de la carretera principal, per això, tot i ser considerada de les millors platges, no hi ha gaire gent que hi arribi.


La platja és bastant petitona, i tant sols hi ha una altre parella en una punta, i una família amb dos nens que juguen a l'aigua a l'altre punta. La sorra és blanca i finíssima, amb palmeres, però conserva també el toc autèntic amb les barques de pescadors a la sorra, i alguna cabanya a peu de platja. L'aigua però, tot i ser blava i transparent, està plena d'algues, que fa que no vingui gaire de gust nedar-hi.

Aquí ens hi passem unes dues hores, entre remullada i remullada, i és que el sol apreta molt! Però són gairebé les 3 de la tarda, i no hem menjat res des  que hem esmorzat, així que recollim tovalloles, i anem cap al mateix restaurant d'ahir, el Chekesh Bar! Un Pineapple Shake si us plau!

I amb la panxa plena, tornem cap a l'hotel, per acabar d'aprofitar l'última tarda a Siquijor a la platja de l'hotel, fent snorkel en el seu fons marí. Jo prefereixo començar per una bona migdiada i llegir una mica, mentre en Jordi es posa les ulleres, i cap a l'aigua falta gent. Al cap de poc però, uns crits em desperten des de lluny... Martaaa!! Martaaaaaaa!.... Que passa?¿?¿... Hi ha tortugues marines!!!

3 segons després ja estava a l'aigua amb les ulleres posades i nedant direcció on era en Jordi, i efectivament, hi havia una tortuga preciosa! Que xulu veure-la moure's amb tanta calma, menjant algues, i poder nedar al seu costat!


Al cap d'uns minuts, la tortuga comença a nedar mar endins, i la perdem de vista, però aquesta tarda encara en veurem dues més encara, molt maques!!

I perseguint tortugues, cau la nit, i nosaltres tornem a anar a sopar al Chekesh Bar! Tan de bo l'haguéssim descobert el primer dia!

Demà ja és el nostre últim dia a Siquijor, quina llàstima!


Marta i Jordi, des de Siquijor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...